مقام معظم رهبری: در طول تاریخ، رنگ های گوناگون بر سیاست این کشور پهناور سایه افکند؛ اما رنگ ثابت مردم گیلان، رنگ ایمان بود.
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ - Friday 19 Apr 2024
محتوا
تقویم تاریخ گیلان – ۱۱ آذر

تقویم تاریخ گیلان – ۱۱ آذر

۱- شهادت روحانی مبارز میرزا کوچک جنگلی، رهبر نهضت اسلامی جنگل. مقاومت دلیرانه مردم گیلان به رهبری روحانی مبارز شهید میرزا کوچک جنگلی، مانع بزرگی بر سر منافع کشورهای سلطه گر در ایران ایجاد کرد. در نهایت با توافق استعمارگران حمله بزرگی را علیه قوای جنگل سامان دادند. ارتش انگلیس، ارتش شوروی، ارتش استبداد داخلی […]

سه‌شنبه 2 دسامبر 2014 - 19:07

۱- شهادت روحانی مبارز میرزا کوچک جنگلی، رهبر نهضت اسلامی جنگل. مقاومت دلیرانه مردم گیلان به رهبری روحانی مبارز شهید میرزا کوچک جنگلی، مانع بزرگی بر سر منافع کشورهای سلطه گر در ایران ایجاد کرد. در نهایت با توافق استعمارگران حمله بزرگی را علیه قوای جنگل سامان دادند. ارتش انگلیس، ارتش شوروی، ارتش استبداد داخلی به سرکردگی رضاخان و خائنین به نهضت به سرکردگی احسان الله خان ارتشی عظیم را برای نابودی صدای اسلام خواهانه مردم گیلان، بعد از ۷ سال تلاش و مجاهدت خالصانه،  تدارک دیدند. در این میان میرزا کوچک مظلومانه به شهادت رسید و به نماد «مبارزات اسلامی مردم گیلان» بدل شد و نه فقط گیلانیان از او الگو گرفتند بلکه رهبران انقلاب اسلامی ایران نیز در مبارزات خود میرزا را به عنوان الگو مطرح کردند. حضرت آیت الله العظمی خامنه ای درباره اش فرمود: «ما در دوران مبارزه خودمان، هر وقت نام میرزاکوچک خان را به یاد می آوردیم و شرح حال او را می خواندیم، نیرو می گرفتیم.» (۱۲/۲/۱۳۸۰)

۲- «خسرو احمدی» اهل احمد گوراب از توابع شفت بود. وی هنگام تظاهراتی علیه رژیم پهلوی در خیابان عباسی تهران به شهادت رسید. (۱۳۵۷ ش) (فجر آفرینان، ص۱۶٫)

۳- برگزاری همه پرسی برای تصویب نهایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران. در پی تدوین قانون اساسی توسط مجلس خبرگان قانون اساسی این قانون به همه پرسی نهاده شد تا به دست مردم تصویب گردد. مردم گیلان نیز مانند سایر نقاط کشور در روزهای ۱۱ و ۱۲ آذر به پای صندوق های رأی آمدند و به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران رأی موافق دادند. در کل کشور ۵/۹۹% آراء موافق قانون اساسی بود. در نهایت این قانون به حکم امام (ره) تنفیذ و اجرایی شد. امام فرمود: «قانون اساسی یکی از ثمرات عظیم بلکه بزرگترین ثمره جمهوری اسلامی است.» (۱۳۵۸ ش)

۴- برگزاری اولین کنگره ملی میرزا کوچک در گیلان. اولین کنگره ملی میرزا کوچک با ریاست حجت الاسلام حسن مظفری رئیس ارشاد اسلامی استان گیلان به مدت سه روز، که روزهای ۹ و ۱۰ آذر در فومن و ۱۱ آذر در رشت برگزار گردید. این کنگره با حضور چندین نفر از وزرا، نمایندگان مجلس، اساتید برجسته کشوری و سخنرانی آیت الله رضا استادی از اعضای مجلس خبرگان و از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله علی دوانی از اساتید حوزه  قم و از مورخین نامدار معاصر، آیت الله عباس محفوظی از اعضای مجلس خبرگان و از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، و آیت الله صدر واثقی از اساتید حوزه قم و نویسندگان معاصر، آیت الله احسانبخش امام جمعه رشت، آیت الله قربانی امام جمعه لاهیجان و… برگزار شد. گفتنی است که بعد از مدت کوتاهی، کتاب سخنرانی ها و مقالات ارائه شده در این کنگره با همت دبیر کنگره منتشر شد. (۱۳۶۹ ش)

۵- برگزاری کنگره بزرگ «میرزا کوچک و ۱۴۰ شهید روحانی گیلان» با سخنرانی یکی از مراجع تقلید و پیام رئیس جمهور. کنگره «میرزا کوچک و ۱۴۰ شهید روحانی گیلان در مصلای رشت با سخنرانی حضرت آیت الله العظمی حسین نوری همدانی از مراجع معظم تقلید برگزار شد. ایشان بیانات شان را چنین آغاز کردند: «سلام بر شهید بزرگ روحانی، شیخ یونس ، میرزا کوچک جنگلی. پس از شکست قیام مشروطیت، سه روحانی بزرگ، شیخ فضل الله نوری، مدرس و میرزا کوچک خان به مبارزات خود ادامه دادند. ما در همان حوزه ای که شهادت شیخ فضل الله نوری و شهید مدرس را ارزیابی می کنیم در همان حوزه شهادت میرزا کوچک را هم ارزیابی می کنیم. در تاریخ میرزا کوچک خان نامی از آیت الله سید عبدالوهاب صالح ضیابری است که استاد و همراه و همگام میرزا بوده است. میرزا کوچک قطرات خون خود را در راه اسلام فدا کرد. آخرین درجه اخلاص و فداکاری را شهدا انجام دادند و این آرزوی نیکان و پاکان بوده است.» گفتنی است که در این کنگره پیام رئیس جمهور احمدی نژاد نیز خوانده شد و در آن از میرزا کوچک تجلیل شده بود: «در یازدهم آذرماه آسمان حماسه و جهاد ایران اسلامی مزین به نام ستاره فروزانی است که عمری را در مسیر مبارزه و سرافرازی اسلام و ملت ایران سپری کرد. شهید والا مقام «شیخ میرزا یونس» معروف به «میرزا کوچک جنگلی» ، مجاهدی دلیر و خستگی ناپذیر بود و بر سرپیمانی که با ایران و اسلام بسته بود تا پای جان ایستاد و تا امروز، نگین سلسله شهادت، در راه استقلال ایران اسلامی است.» (۱۳۸۹ ش) (روزنامه جمهوری اسلامی، تاریخ۱۸/۰۹/۱۳۸۹، سرویس خبر شهرستان.)

۶- برگزاری نخستین کنگره ملی میرزا کوچک جنگلی با حضور رئیس جمهور و پیام از رهبری. کنگره ملی میرزا کوچک با حضور احمدی نژاد رئیس جمهور، سید محمد حسینی وزیر ارشاد، در زیباکنار برگزار شد. پیام رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله) به این کنگره، توسط نماینده ملی فقیه در گیلان آیت الله قربانی قرائت شد. دبیر این کنگره، محمد شیخان معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری بوده است. سخنران این مراسم رئیس جمهور، هاشم نیا استاندار گیلان، بود و ارائه مقاله از سوی خسرو معتضد نویسنده تاریخ، خانم نجمه میری زن تازه مسلمان شده روسی، جعفر پژوم رئیس انتشارات سایه، محمد رجبی دوانی رئیس کتابخانه مجلس و بسیاری از نویسندگان ایرانی انجام گرفت. این کنگره همراه با ارائه مقالات و پوسترها در کنگره همراه بود. بیش از ۱۰۰ خبرنگار، عکاس و تصویردار مسئولیت پوشش رسانه‌ای این کنگره ملی را بر عهده داشتند و جمعی از نویسندگان مقاله‌ها و کتاب‌هایی با موضوع میرزا در مراسم حضور داشتند. (۱۳۹۲ ش) (خبرگزاری فارس)

ارسال دیدگاه

enemad-logo