ارتباط آیت الله سیدابوطالب پیشوایی با نهضت فداییان اسلام
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدجواد پیشوایی، فرزند آیت الله سیدابوطالب پیشوایی، کتاب خاطرات مُرید روح الله، ص۲۹ در موضوع ارتباط پدرشان با بقایای نهضت فداییان اسلام و نواب صفوی چنین گفته اند
نظر آیت الله سیدابوطالب پیشوایی درباره میرزا کوچک جنگلی و نهضت جنگل
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدجواد پیشوایی، فرزند آیت الله سیدابوطالب پیشوایی، کتاب خاطرات مُرید روح الله در موضوع ارتباط پدرشان با بقایای نهضت جنگل چنین گفته اند:
روایت آیت الله پیشوایی از مصائب روحانیت و مردم بندرانزلی در دوران دیکتاتوری رضاخان
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدجواد پیشوایی، فرزند آیت الله سیدابوطالب پیشوایی، دو کتاب خاطرات دارند که محتوای آنها مکمل یکدیگر است. از هر دو کتاب مُرید روح الله و فرزند شهر خوبان در اینجا در موضوع مصائب روحانیت و مردم بندرانزلی در دوران دیکتاتوری رضاخان پهلوی استفاده شده است.
روایت آیت الله سیدحسین رودباری از مصائب روحانیت رشت در دوران دیکتاتوری رضاخان
میثم عبدالهی
مرحوم آیت الله سیدحسین رودباری در یادداشتهای روزانه اش از مصائب روحانیت و مردم رشت در دوران دیکتاتوری رضاخان را بیان کرده است. وی از دو نفر از روحانیون ساکن رشت نام برده که در زمان دیکتاتوری رضاخان از نام برده که فریب تبلیغات رژیم رضاخان را خورده و از لباس روحانیت خارج شدند.
کتاب زندگی و زمانه شهید میرزاکوچک جنگلی به چاپ دوم رسید
کتاب زندگی و زمانه میرزاکوچک جنگلی، از محصولات تازه ی میثم عبداللهی در سال ۱۴۰۱ منتشر گشت. چاپ دومش به دست انتشارات رنگ ایمان بعد از گذشت کمتر از دو سال، در آستانه ایام شهادت میرزا کوچک جنگلی در ۱۱ آذر ۱۴۰۳ این کتاب، با مشخصات کتابشناسی زیر صورت گرفت: زندگی و زمانه میرزاکوچک جنگلی، میثم عبداللهی، نشر: رنگ ایمان، قم، دوم، آذر ۱۴۰۳، ۲۷۲ص، وزیری، نرم.
روایتی از مصائب روحانیون اشکورات در دوران دیکتاتوری رضاخان
دکتر محمد فنائی اشکوری
استاد دکتر محمد فنائی اشکوی، در این کتاب از پدربزرگ پدری اش مرحوم حجت الاسلام شیخ عیسی فنائی اشکوری و مصائبی که در دوران دیکتاتوری رضاخان سرشان آمده با تلخی یاد کرده و سند گواهی جواز داشتن لباس روحانیت را به سال ۱۳۰۸ درج نموده است. متن کامل آن خاطرات در اینجا درج می شود:
سه شعر اسماعیل دهقان علیه سیاست کشف حجاب رضانی
میثم عبدالهی
در دیوان اسماعیل دهقان سه شعر علیه سیاست کشف حجاب رضانی، اوایل دوران دیکتاتوری رضاخان، در دفاع از حجاب و عفاف وجود دارد که سومین شعر در کتاب طومار عفت تالیف آیت الله شیخ یوسف نجفی جیلانی سال ۱۳۰۷ به طور کامل درج شده است
روایت هوشنگ منتصری از کشف حجاب در لاهیجان
زنان مجلس که بدون حجاب با کلاه و دستکش و لباسهای الوان حضور داشتند، با قیافه های محزون در حالی که عرق شرم بر چهره داشتند ساکت و سر به زیر مثل مجسمه بی حرکت نشسته بودند و حتی عمه ها و خاله های دکتر رادمنش و سایر بانوان خانواده تا آخر مجلس سربلند نکردند تا خویشاوند عزیز خود را که فقط چند روز قبل بعد از هفت سال و نیم وارد زادگاه خود شده بود، نگاه کنند.
هوشنگ ابتهاج از کشف حجاب در دوران دیکتاتوری پهلوی در رشت
یک افسری بود که برادرش قاضی عسکر بود؛ مال نظامی ها. این آدم خیلی ظالمی بود، همیشه یک تعلیمی به دست میگرفت و تو خیابون راه می رفت. خودشو مالک شهر میدونست، بی بهانه مردمو میزد که تو چرا اینجا و ایستادی، بیخودی میزد … دوره رضاشاه برافتاده بود، اما روحیه ها هنوز باقی مونده بود
روایت امام خامنه ای درباره چگونگی ایجاد حکومت علوی یمن به دست گیلانیها
از همین منطقه چند هزار مرد شجاع و دلاور، برای یاری فرزندان زیدبنعلی به یمن رفتند. حکومت علوی یمن، با بازوی دلاورمردان این خطّه بر سر کار آمد. زیدیها در یمن هیچ نیرویی نداشتند؛ گیلانیها به آنجا رفتند و حکومت فرزندان زیدبنعلیِ شهید را سرِ پا کردند. این آغاز تاریخ اسلامی این منطقه است. در طول تاریخ، رنگهای گوناگون بر سیاست این کشور پهناور سایه افکند؛ اما رنگ ثابت این مردم، ایمان بود.
چرا کتاب خاطرات آقاخان درامی، جعلی است؟
میثم عبدالهی
افشین پرتو، نویسنده و مترجم پُرکاری که تاریخنگاری را با افسانه آمیخت و در جعل آثار تاریخی در گیلان نظیر ندارد! اما پرتو در تمام ۵۲ عنوان آثارش، از جمله ۱۸ عنوان تالیف، ۹ عنوان ترجمه، ۲۵ عنوان گرداوری و تصحیح متون خطی و مقدمه، جعل کرده و هیچ عرصه ای را سالم باقی نگذاشت.
زندگینامه شهید آیت الله شیخ علی فومنی به قلم فرزندش شیخ حسین شهیدی
حسین کسمائی با یک قزاق وارد خانه شدند. حسین کسمائی به من گفت بلند شود آقا محتضر است. اعتنا نکردم. دست مرا گرفت و بلند کرد و به قزاق امر به شلیک نمود. آن حرامزاده ماوزر کشید و به جسد آقا تیراندازی کرد. یک تیر هم به دست همشیره ام اصابت نمود و در وقت بیرون رفتن از خانه گفتند داد و فریاد نکنید و الا این خانه را هم آتش خواهیم زد.
معرفی و تکذیب منابع تاریخی مرتبط با نهضت رئیسعلی دلواری که توسط افشین پرتو جعل شده اند
مجله نسیم بیداری/ سیدقاسم یاحسینی
سیدقاسم یاحسینی برای اولین بار بعد از مرگ افشین پرتو به جعلی بودن ۵ عنوان از آثار این دوستش اشاره کرده، اشکالات این چند عنوان کتاب را بیان کرده است و به مسائل تکان دهنده ای اشاره نموده. مسئولیت چاپ این کتابها با من بود، اما من به تاریخ، خیانت نکرده ام، اشتباه کردم و از اینکه غیرعمد خواننده را به اشتباه انداختم، عذر خواسته ام!
معمای افشین پرتو
مسعود جوزی
مسعود جوزی، پژوهشگر نهضت جنگل، به تازگی طی یادداشتی به روز چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ شمسی در دو کامنت، در کانال تگرامی متعلق به خود «جنگل»، چون حاوی نکات نویی در تایید جعلی بودن آثار افشین پرتو بود، متن کامل آن را به همراه تصاویر همراهش درج می کند.
مراسم ترحیم مرحوم آیت الله محفوظی در مسجد اعظم قم + تصاویر
مراسم ارتحال آیت الله حاج شیخ عباس محفوظی از مراجع معظم تقلید ساکن قم و عضو فقید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پنج شنبه شب ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ مصادف با شام شهادت امام حسن عسکری (ع) پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با حضور علما، اساتید حوزوی و زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه (س) در مسجد اعظم قم برگزار شد.
تشییع پیکر مرحوم آیت الله محفوظی و نماز بر ایشان در قم + تصاویر
پیکر آیتالله حاج شیخ عباس محفوظی(ره) صبح پنجشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ صبح همزمان با سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) با حضور علما، فضلا و طلاب و اقشار مختلف مردم در قم تشییع شد و توسط آیت الله شیخ جعفر سبحانی بر ایشان نماز خوانده شد و در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد
متن کامل سخنرانی آیت الله محفوظی در کنگره میرزا کوچک جنگلی _ آذرماه ۱۳۶۸
گزارشی از سخنرانی آیت الله عباس محفوظی، نماینده وقت مجلس خبرگان رهبری، با موضوع نهضت جنگل و معرفی ابعاد مختلف شخصیت این عالم مجاهد، شهید میرزا کوچک جنگلی از این کتاب مندرج است و حاوی نکات مهمی از نهضت جنگل و دغدغه های آیت الله محفوظی نسبت جریان تاریخنگاری نهضت جنگل را ترسیم کرده است. رنگ ایمان متن کامل آن را همزمان با روز رحلت آیت الله عباس محفوظی چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ش منتشر می نماید.
زندگینامه خودنوشت آیت الله عباس محفوظی گیلانی
بعد از رحلت مرحوم آیت الله بروجردی، مخالفت با جریان انجمن های ایالاتی و ولایتی را با پخش اعلامیه شروع کردم و با حضرت امام هم ارتباط مستقیم داشتم، و از سوی ساواک قم بازداشت شده و در سال ۱۳۵۲ تبعید و ممنوع المنبر شدم. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، عضو جامعه محترم مدرسین بودم.
پیام تسلیت حضرت آیت الله عبدالله خائفی گیلانی در پی ارتحال آیت الله العظمی عباس محفوظی
خبر درگذشت فقیه وارسته آیت الله آقای حاج شیخ عباس محفوظی، رضوان الله تعالی علیه، موجب تأثر اینجانب گردید. با توجه به آشنایی دیرینه ای که با ایشان داشتم، فقدان آن عالم مایه تأسف و اندوهم شد.
تصاویری از نماز آیت الله حاج شیخ عباس محفوظی و حضور ایشان در عتبات عالیات سال۹۵ – سری دوم
مرحوم ایت الله محفوظی بعد از ارتحال مرجع عالیقدر حضرت آیت الله بهجت فومنی به جای ایشان در مسجد فاطمیه قم به اقامه جماعت پرداختند که تا مدتها این مسئولیت را بر دوش کشیدند و علما و علاقه مندان به فقه و اخلاق از محضر ایشان بهره می بردند.
ایشان در سال ۱۳۹۵ سفری برای زیارت عتبات عالیات در عراق داشتند که تصاویر آن در ادامه خواهد آمد
پیامهای تسلیت رهبری، علما، بزرگان و مسئولین در پی ارتحال آیت الله العظمی محفوظی
در پی ارتحال حضرت ایت الله شیخ عباس محفوظی از مراجع معظم تقلید شخصیتهای علمی و فرهنگی و مسئولین پیامهایی صادر کردند که در اینجا مشاهده می نمایید.
مجموعه بیانات و مکاتبات امام خمینی پیرامون شهید آیت الله ربانی املشی+ اسناد
جنابعالى را به ریاست دادستانى کل کشور منصوب مىنمایم. امیدوارم با همکارى رئیس دیوان عالى کشور تمام سعى و کوشش خود را در هر چه اسلامیتر کردن قوه قضاییه مبذول دارید، و خواسته مردم محروم ما را که تشکیلات نوین قوه قضاییه بر اساس تعالیم مقدسه اسلام است جامه عمل بپوشانید. ان شاء اللَّه در این مهم از قضات مسلمان و متدین و کارمندان شریف دادگسترى کمال استفاده را خواهید نمود. خداوند شما را موفق نماید.
مجموعه مکاتبات امام خمینی درباره آیت الله عباس محفوظى
فهرست اجازات شرعى صادره در نجف اشرف:
۱۹- گیرنده: آقاى سید عبد اللَّه جعفرى تهرانى- حوالى تهران … ۱۴/ ذى القعده/ ۸۵
معرّف: آقاى شیخ محمد صادق تهرانى و آقاى شیخ عباس محفوظى
تصاویری از شهید جواد سرافراز
دفتر حزب جمهوری اسلامی شهید جواد سرافراز در کنار محمد هاشمی رفسنجانی شناسنامه شهید جواد سرافراز مـزار این شهید بزرگوار در گـلزار شـهدای بهشت زهرای تهران، قـطعـه۲۴، ردیـف ۱۵۰، شـماره ۱۸
مادر شهید سیداسماعیل سیرت نیا، درباره پسرش چه میگوید؟
یک روز رو به من کرد و گفت: «مادر جان! من شما را مکه و کربلا فرستادم، دوست داشتی ادامه تحصیل دهم، دادم، حالا میخواهم برایم دعا کنی بتوانم به سوریه بروم و از خاندان جدمان دفاع کنم.» سیداسماعیل از نوجوانی با خدا امام و شهدا عهد و پیمان بسته بود تا روزی که زنده است و نفس می کشد هرگز دست از دفاع جهاد و مقابله با دشمنان نظام و انقلاب و آرمانهای امام و شهدا برندارد.
نویسنده کتاب، زندگی شهید سیرت نیا با هنر هفتم دیدنی می شود
نویسنده کتاب «از من نخواه آرام بگیرم» با بیان اینکه زندگینامه شهید سیرتنیا کاملا قابلیت این را دارد که تبدیل به فیلم شود، گفت: اوج و فرودهای مختلف و جرئیات زندگی ایشان هم میتواند مؤثر باشد و هم میتواند لبخند به لب مخاطب بیاورد.
کتاب «از من نخواه آرام بگیرم» منتشر شد؛ بازخوانی مجاهدتهای شهید مدافع حرم سیداسماعیل سیرتنیا
روایت زندگی شهید مدافع حرم، سید اسماعیل سیرتنیا در کتابی با عنوان «از من نخواه آرام بگیرم» به قلم الهه آخرتی و توسط نشر بیستوهفتم بعثت در ۳۹۲ صفحه و قیمت ۷۹ هزار تومان چاپ و روانه بازار نشر شد.
مجاهدت های آیت الله شیخ یوسف نجفی جیلانی به روایت مرحوم تاج لنگرودی
محمدمهدی تاج لنگرودی
به کوشش: میثم عبدالهی
مرحوم آیت الله حاج شیخ یوسف جیلانی فارغ التحصیل حوزه علمیه نجف و ساکن رشت بود، مرحوم آیت الله نامبرده، از طریق بیان و بنان با رضاخان و برنامه های او به مبارزه برخاست، اما از طریق بیان گرچه اهل منبر نبود ولی به هر طریق ممکن در سخنرانی های خود جنایات رضاشاه را افشاء میکرد و وظیفه مردم را نیز بیان میفرمود.
عکسهایی از شهید دکتر حسن عضدی
پوستری از این چهره شهید عضدی که اندکی بعد از شهادتش تولید و تکثیر شده بود. معرفی نامه دکتر عضدی در جایگاه عضو مجلس خبرگان قانون اساسی در سال ۱۳۵۸ نمایی از یکی از جلسات مجلس خبرگان قانون اساسی- مرحوم آیت الله دکتر سیدعبدلله ضیایی نماینده گیلان در حال نطق، و شهید عضدی […]
مبارزات حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسن مظفری به روایت اسناد ساواک + اسناد
به کوشش: میثم عبدالهی
مرحوم حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسن مظفری در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از روحانیون مجاهد نهضت امام خمینی بوده و فعالیت هایش در قم و گیلان تحت نظر ساواک و شهربانی قرار داشت. وی با شاگردان امام خمینی و علمای تبعیدی چه زمانی که در قم حضور داشتند ارتباط تنگاتنگ داشت، نزد برخی شان شاگردی کرده و چه در زمانی که تبعید شدند با آنها دیدار نموده و ارتباط داشت.
سیری در زندگی و خدمات معنوی، علمی و فرهنگی مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسن مظفری املشی
ایشان از ۲۲ شهریور ۱۳۶۲ لغایت ۱ مهر ۱۳۷۴ به مدت ۱۲ سال مسئولیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان را بر عهده داشت. وی در این سمت منشأ خدمات فراوانی به مردم گیلان بوده و مورد علاقه و احترام خاص اهل فرهنگ و هنر بود. در دوران مدیریت ایشان، نگاه پژوهشی درباره موضوعات مرتبط با گیلان شناسی برجسته بود. مجموعه مفصل و ۵ جلدی کتاب گیلان، از جمله آثار فاخری است که با حمایت و رهنمودهای او در همین دوران منتشر گردید.
شورای موضوع اصل ۱۳۱ قانون اساسی برای سومین بار است که اجرا می شود
مرتضی عبداللهی
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این سومین بار است که موضوع اصل ۱۳۱ قانون اساسی فعال شده است و بر اساس آن شورایی برای اداره برخی از امور کشور شکل میگیرد.
مصاحبه با مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسن مظفری املشی درباره مبارزات انقلاب اسلامی
در زندان با شهید ابوالحسن کریمی آشنا شدم. او پس از آنکه از طریق زندانیان دیگر مرا شناخت با روش ابتکاری خود با من شروع به صحبت کرد. به لحن عربی – که زندانبان ها گمان کنند قرآن می خواند- مطالب لازم را به اطلاع من می رساند.
تصاویر حضور ایت الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه در رشت سال ۱۳۹۹
تصاویر حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس دستگاه قضا در بیست و یکمین سفر استانی خود در ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ به گیلان را در اینجا ببینید. بازدید سرزده از کارخانه پوشش، جلسه شورای اداری، جلسه تخصصی احیای حقوق عامه در حوزه منابع طبیعی، جلسه با کارکنان دستگاه قضا در گیلان از جمله فعالیتهای ایشان در آن روز بود.
بازدید رئیس جمهور از رودخانه گوهر رود و کارخانه پوشش رشت در بهمن۱۴۰۰
رئیس جمهور در ضمن حضور در رشت، از کارخانه پوشش و رودخانه گوهر رود رشت به صدورت سر زده بازدید به عمل آورد
تصاویر دیدار مردمی رئیس جمهور شهید با نخبگان و اقشار مردم گیلان در ۸ بهمن ۱۴۰۰
ایت الله رئیسی در سفر یکروزه خود به استان گیلان در عصر جمعه ۸ بهمن ۱۴۰۰ با جمعی از نخبگان، خانواده شهدا و اقشاری از مردم در رشت دیدار کرد. تصاویر این دیدار را در اینجا مشاهده کنید
تصاویری از جلسه شورای اداری و نشست خبری رئیس جمهور شهید در استان گیلان بهمن۱۴۰۰
حضور در جلسه شورای اداری استان گیلان و شرکت در نشست خبری با اصحاب رسانه دو برنامه آخر رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی در روز ۸ بهمن ۱۴۰۰ در استان گیلان بود. تصاویر ان را در اینجا مشاهده کنید
تصاویر استقبال و بدرقه رئیس جمهور رئیسی در فرودگاه سردار جنگل رشت -۸بهمن۱۴۰۰
آیت الله رئیسی صبح روز ۸ بهمن ۱۴۰۰ با ورود به فرودگاه سردار جنگل رشت، یازدهمین سفر استانی خود در دولت یازدهم را آغاز کرد و یک روز پرکار را در پیش داشت. تصاویر ورود و خروج ایشان از استان گیلان را مشاهده می کنید
سخنان رئیس جمهور در دیدار با نخبگان و قشرهایی از مردم گیلان در ۸ بهمن ۱۴۰۰
آیت الله سید ابراهیم رییسی عصر جمعه ۸ بهمن ۱۴۰۰ با جمعی از نخبگان، علما، خانواده معظم شهدا، ایثارگران و اقشار مختلف مردم استان گیلان دیدار کرد. در این دیدار که بیش از دو ساعت به درازا کشید در ابتدا نمایندگانی از مردم به ارائه نظرات خود پرداختند و سپس ریاست محترم جمهوری به بیان دیدگاه ها و نکات مربوطه پرداختند.
گزارش حضور ایت الله رئیسی در رشت به عنوان رئیس قوه قضائیه در سال ۱۳۹۹ + متن سخنان
آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس دستگاه قضا در بیست و یکمین سفر استانی خود به منظور بررسی و رسیدگی به مشکلات قضایی گیلان صبح ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ وارد این استان شد. متن سخنان ایشان در پیگیری قضایی مسائل استان را در اینجا مشاهده نمایید
حضور ایت الله رئیسی در تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رشت سال۱۳۹۶
آیت الله رئیسی در جریان تبلیغات انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در روز ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ در جمع پرشور مردم گیلان در سالن تختی مجموعه ورزشی شهید عضدی رشت سخنرانی کرد. تصاویر این حضور را در این صفحه مشاهده کنید.
برنامه حضور رئیس جمهور شهید در سفر استانی به گیلان در ۸ بهمن ۱۴۰۰+ تصاویر
حضرت ایت الله رئیسی در آخرین سفر استانی خود در ۸ بهمن ۱۴۰۰ به استان گیلان، برنامه فشرده و مهمی را انجام دادند و توانستند در ۹ دیدار و جلسه حضور پیدا کنند و به مشکلات و مسائل استان رسیدگی نمایند. رنگ ایمان اهم برنامه های ایشان به همراه تصاویری از آن را به نمایش می گذارد.
ویژه نامه حضور رئیس جمهور شهید در گیلان
آیت الله رئیسی هشتمین رئیس جمهور اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری و ریاست بر قوه قضائیه و ایام انتخابات ریاست جمهوری سفرهایی به استان گیلان داشتند که با برنامه های فشرده زیاد و دیدارهای گوناگونی همراه بود. در این ویژه نامه گزارشات و تصاویر برخی از این دیدارها و مراسمات به صورت یکجا در اختیار مردم قرار خواهد گرفت
اولین همایش بزرگداشت دکتر ابراهیم حشمت در لاهیجان برگزار شد
اولین همایش بزرگداشت دکتر ابراهیم حشمت ملقب به حشمت الاطباء صبح روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ با سخنران استاد دکتر موسی حقانی، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر ایران در سالن حزین لاهیجی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان برگزار شد.
نکتههای ناب از بیانات حضرت آیتاللهالعظمی بهجت به روایت آیت الله سیدمجتبی رودباری
رضا باقیزاده لنگرودی
آیت الله بهجت روحی فداه یک عطیه ی الهی و از ذخایر گرانقدر خداوند متعال است و ذکر کمالات چنین سالکان و اصلی مبتنی بر شناخت این بزرگواران است که دارای ارتقای روحی و عروج ملکوتی اند و جان آنان در اثر عدم تعلقات مادی همواره با عالم عقول و مجردات در ارتباط است.