مقام معظم رهبری: در طول تاریخ، رنگ های گوناگون بر سیاست این کشور پهناور سایه افکند؛ اما رنگ ثابت مردم گیلان، رنگ ایمان بود.
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ - Friday 19 Apr 2024
محتوا
تقویم تاریخ گیلان – ۲۴ آبان

تقویم تاریخ گیلان – ۲۴ آبان

۱- امضای نمایندگان گیلانی بر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران. بعد از پیروزی انقلاب مجلسی با نام «مجلس خبرگان قانون اساسی» تشکیل شد که وظیفه آن تدوین قانون اساسی بود. گیلان در این مجلس ۳ نماینده داشت. در این روز این قانون به طور کامل تدوین و مورد امضای نمایندگان قرار گرفت. امضای آیات ربانی […]

شنبه 15 نوامبر 2014 - 11:32

۱- امضای نمایندگان گیلانی بر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران. بعد از پیروزی انقلاب مجلسی با نام «مجلس خبرگان قانون اساسی» تشکیل شد که وظیفه آن تدوین قانون اساسی بود. گیلان در این مجلس ۳ نماینده داشت. در این روز این قانون به طور کامل تدوین و مورد امضای نمایندگان قرار گرفت. امضای آیات ربانی املشی و ضیایی نیا در آخرین صفحه این قانون وجود دارد. شهید دکتر حسن عضدی هم که عضو هیئت رئیسه این مجلس بود پای تمامی صفحات این قانون را امضا کرد. (۱۳۵۸ ش) (قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،‌ نسخه خطی)

۲- در این روز سید محمد شریفی از پاسداران اهل رشت به شهادت رسید. در درگیری کمونیست ها با مردم آمل که به واقعه آمل معروف است- حدود ۲ ماه به طول انجامید- عده ایی از جوانان گیلانی به کمک مردم آمل شتافتند تا دست ایادی دشمن را از سر مردم دور کنند. در این روز سید محمد شریفی از پاسداران گیلانی در این درگیری ها به شهادت رسید. (۱۳۶۰ ش) (سایت هابیلیان، شهدای ترور.)

۳- مصطفی مهربان در جاده تهران- کرج توسط عناصر تروریستی سازمان مجاهدین خلق مورد سوء قصد واقع شد و به شهادت رسید. او اهل رشت بود. (۱۳۶۰ ش) (سایت هابیلیان، شهدای ترور.)

۴- رحلت آیت الله شیخ عبدالحسین فقیهی رشتی. او سال ها در حوزه نجف نزد پدرش شیخ شعبان رشتی و بزرگانی چون آیات آخوند خراسانی، نائینی، شیخ حسین رشتی، ایروانی و غروی اصفهانی استفاده کرد او از دوستان امام خمینی و از بزرگان حوزه علمیه قم بود و شاگردان بسیاری تربیت کرد. گفتنی است که آیت الله فقیهی سال ها از طرف آیت الله بروجردی مسئولیت نمایندگی ایشان در امور حج را بر عهده داشت. او برادرانی به نام های شیخ مرتضی مدرس گیلانی و ابوالحسن فقیهی داشت. وی در حرم حضرت معصومه (س) مدفون است. (۱۳۶۸ ش)

ارسال دیدگاه

enemad-logo