مقام معظم رهبری: در طول تاریخ، رنگ های گوناگون بر سیاست این کشور پهناور سایه افکند؛ اما رنگ ثابت مردم گیلان، رنگ ایمان بود.
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - Tuesday 15 Oct 2024
محتوا
تقویم تاریخ گیلان – ۴ آذر

تقویم تاریخ گیلان – ۴ آذر

۱- شهید آیت الله ربانی املشی بار دیگر با حکم امام خمینی عازم گیلان تا به مشکلات موجود بین نیروهای انقلابی رسیدگی نماید. حکمی که امام در این روز صادر کردند به این شرح است: «بسمه تعالى‏. جناب مستطاب حجت الاسلام آقاى حاج شیخ مهدى ربانى امْلَشى- دامت افاضاته‏. با توجه به مشکلاتى که در […]

سه‌شنبه 25 نوامبر 2014 - 11:53

۱- شهید آیت الله ربانی املشی بار دیگر با حکم امام خمینی عازم گیلان تا به مشکلات موجود بین نیروهای انقلابی رسیدگی نماید. حکمی که امام در این روز صادر کردند به این شرح است: «بسمه تعالى‏. جناب مستطاب حجت الاسلام آقاى حاج شیخ مهدى ربانى امْلَشى- دامت افاضاته‏. با توجه به مشکلاتى که در منطقه گیلان پیش آمده، مقتضى است جنابعالى که در منطقه هستید مسافرتى به نقاط مختلف استان کرده و از نزدیک مشکلات را بررسى کرده و با مشورت علماى اعلام محل، جناب حجت الاسلام آقاى احسان‏بخش و آقایان محترم دیگر- ایّدهم اللَّه تعالى- در رفع آنها سعى کافى را مبذول دارید، اهالى محترم منطقه را به اتحاد کلمه و پرهیز از اختلاف و تفرقه در این موقعیت حساس دعوت نمایید. بدیهى است که سازمانهاى مختلف دیگر مانند سپاه پاسداران و ستاد جهاد سازندگى و گروههاى دیگر نیز همکاریهاى لازمه را در این مورد با جنابعالى خواهند داشت و از ارشاد و راهنماییهاى آن جناب بهره‏مند خواهند شد. از خداى تعالى موفقیت همگان را خواستارم. و السلام علیکم و رحمه اللَّه و برکاته. روح اللَّه الموسوی الخمینى.»‏ (۱۳۵۸ش- ۵ محرّم ۱۴۰۰ ق) (صحیفه امام، ج‏۱۱، ص: ۱۱۶٫)

۲- درگذشت آیت الله محمدرضا جعفری اشکوری در قم. وی در روز جمعه ۷ شوال ۱۳۵۰ هجری قمری در نجف به دنیا آمد. پدرش شیخ نصرالله اشکوری بود. او از شاگردان بنام آیت الله خویی مرجع تقلید شیعیان بود. او از معدود افرادی بود که از طرف آیت الله خویی به دریافت اجازه نامه کتبی اجتهاد نائل گشت. وی هم بحث آیت الله شهید سیدمحمدباقر صدر نیز بود. او بارها به عنوان نماینده ایشان به کشورهای مختلف دنیا از جمله اندونزی و مالزی اعزام شد. آیت الله جعفری در سال های حکومت کمونیستی عبدالکریم قاسم، از فعالان مبارزه علمی با کمونیست بود. متاسفانه مواضع ایشان بعد از پیروزی انقلاب دگرگون شد و به طور جدی به مخالفت با امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی پرداخت. او در سال های پایانی عمرش در گمنامی در قم ساکن شده بود. کتابخانه اش به همراه بنیاد فقه جعفری از یادگارهای ایشان می باشد. رحلتش مصادف با روز عید غدیر بود. (۱۳۸۹ ش) (به نقل از آیت الله نصرالله شاه آبادی از دوستان نزدیک آیت الله جعفری.)

ارسال دیدگاه

enemad-logo